Wereldprimeur: onderwaterhotel in Eindhoven

Binnen twee en een halfjaar staat er in Eindhoven het eerste onderwaterhotel ter wereld. Het krijgt 180 kamers, waarvan vijftig onder water. Dit zegt een woordvoerder van KuBosport in Leiden, dat vanaf eind 2005 hierover in gesprek is met de gemeente Eindhoven.Met het project is vijftig miljoen euro gemoeid. Beleggers zouden dit op tafel moeten leggen, waarna exploitanten delen van de accommodatie kunnen huren. De plannen voorzien ook in een restaurant, een duikvijver, een duikschool en een parkeergarage.

KuBosport praat volgende week voor het eerst met potentiële exploitanten. Het bedrijf hoopt dat het binnen een paar maanden de eerste vergunningen kan gaan aanvragen.

Het complex wordt gebouwd op een stuk grond van 20.000 vierkante meter aan de Vijfkamplaan in het noorden van de stad, naast de turnhal. Voor zover bekend heeft alleen een hotel op Florida een onderwaterkamer en bestaan er vergelijkbare plannen voor de bouw van een onderwaterhotel in Dubai.

Bron:omroepbrabant.nl

Eerder werd al geprobeerd het zelfde project in Leiden te starten maar daar zag de gemeente Leiden weinig brood in. Burgemeester en wethouders houden de deur dicht, verklaart een gemeentelijk woordvoerder, omdat ze vinden dat Bolk onplezierig zaken doet en omdat ze geen plannen hebben met de locaties waar de investeerder zijn oog op had laten vallen.

Geef een reactie