Zeelandbrug krijgt trajectcontrole

Flink scheuren over de Zeelandbrug op weg naar uw favoriete Zeeuwse duikstek is binnenkort verleden tijd. De voorbereidingen voor trajectcontrole op de brug zijn in volle gang. Er worden camera”s geplaatst aan beide kanten van de brug. Daarmee wordt gemeten hoe lang voertuigen over die afstand doen en kan worden bekeken of de auto”s sneller rijden dan de toegestane 80 kilometer per uur. Als ze die snelheid overschrijden, dan volgt automatisch een boete. De pakkans is 100 procent en het systeem werkt in beide richtingen.

omroepzeelandjoep
j.frensen@planet.nl
Eindelijk een eerlijke manier van snelheid controleren! Nu wordt IEDEREEN gepakt die gemiddeld te hard rijdt, terwijl iemand die de snelheid door onoplettendheid of juist noodgedwongen, eventjes op een bepaalde plaats overschrijdt en verder netjes rijdt, vrijuit gaat, zoals het ook zou moeten gaan. Flitspalen zijn volgens mij niet echt eerlijke middelen: Zij registreren een overschrijding van de maximum snelheid op één bepaald punt, terwijl iemand die ter plaatse bekend is, zo hard kan rijden als hij wil, alleen niet op dat punt.
Daarom: Weg met de flitspalen, en meer trajectcontrole!
Daar zullen ze mij in ieder geval niet mee pakken, over het grootste gedeelte van het traject rijd ik met de snelheidsmeter op de maximum snelheid (cruise control aan) en doordat alle snelheidsmeters overdrijven zit ik dus aan de veilige kant

Joep

Geef een reactie