Zondag klopjacht op haai bij Moordrecht

Het Zuid-Hollandse dorp Moordrecht is al weken in de ban van een haai. Veel dorpelingen weten zeker dat ze het dier hebben gezien in de Hollandsche IJssel. De Moordrechtse beroepsvisser Piet Kalkman gaat eerste paasdag de IJssel op om de waarheid boven water te halen.Sinds dorpsbewoner Jim Pronk het dier vastlegde met de camera van zijn gsm is het IJsseldorp in rep en roer. “Zeker nu het 1 april is geweest en er nog steeds meldingen binnenkomen, gaat het er toch op lijken dat het echt is”, zegt een dijkbewoner.

Kroegbaas Willem de Jong filmde de haai gistermorgen ter hoogte van het gemaal Abraham Kroes. “Ik wandelde daar met een vriend. We wisten niet wat we zagen. We hebben meteen de gsm gepakt en het dier vastgelegd.”

Visser Kalkman zag de haai zelf niet. “Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit”, lacht hij. “Veel mensen hebben iets gezien, dus wie weet.” Zondagmiddag gaat Kalkman dus de IJssel op. “Ter hoogte van het ooievaarsnest, want daar is hij het meest gesignaleerd. Als er echt een haai in de IJssel zit, hebben we hem met een sonar snel getraceerd en met een groot net zo op het droge gehaald.”

Bron: Telegraaf

Geef een reactie