Alweer duikongeluk Geestmerambacht

Alkmaar-Een 55-jarige sportduiker uit Den Helder is zaterdag bij een duik in het Geestmerambacht bij Alkmaar bewusteloos geraakt. Hij werd met spoed naar het duikmedisch centrum van de marine in Den Helder vervoerd en vandaar naar het Gemini-ziekenhuis in zijn woonplaats.

De duiker kreeg door nog onbekende oorzaak water in de longen. Zijn “buddy”, met wie hij dook en aan wie hij met een buddylijn vastzat, zwom direct met hem omhoog.

Gelukkig was de traumahelikopter in de buurt, waardoor die snel ter plaatse kon zijn. De trauma-arts wist de duiker te stabiliseren, waarna deze per ambulance naar het duikmedisch centrum werd gebracht. Het vermoeden bestond namelijk dat de man te snel omhoog was gebracht, waardoor hij allicht deco zou hebben. Bij de marine werd echter geconstateerd dat dit niet het geval was en hij dus niet een decompressietank in hoefde. In plaats daarvan werd hij naar het Gemini gebracht.

Ruim een jaar geleden nog verongelukte een duiker, eveneens uit Den Helder, in het Geestmerambacht. Deze Ilco Loth raakte in de zogenoemde duikput van het meer op zo”n negentien meter onder water in paniek. Hij was toen al bijna een uur onder water met zijn buddy. De buddy en Loth raakten van elkaar los, waarna de eerste naar boven kon zwemmen, maar Loth niet.

bron noord hollands dagbladMichel
aquavia@divestyle.nl
Bullshit. Heb ik de krant ook gemailed. En JA…. ik was erbij. šŸ˜‰

Geef een reactie