Babydolfijn: hoofdrol in televisieserie

De eerste dolfijn die in het Dolfinarium in Harderwijk via kunstmatige inseminatie ter wereld kwam, krijgt de hoofdrol in een televisieserie. Dit maakte een woordvoerster van het Dolfinarium woensdag bekend. De serie Spetter! is vanaf 14 juni te zien bij Nickelodeon. De dolfijn kwam in mei vorig jaar ter wereld.

Nickelodeon zendt nu de in een dierenpark opgenomen serie Zoop uit, maar deze stopt. Anders dan in Zoop staan in Spetter! de dieren centraal en draait het minder om de onderlinge verhoudingen tussen de verzorgers.

In de serie probeert een “boze mogendheid” de dolfijnen in te zetten voor militaire doeleinden. Een professor probeert de beesten met hulp van een groep kinderen te redden. De serie krijgt twaalf afleveringen.

De opnamen van Spetter! vinden plaats in de eerste twee weken van mei. De woordvoerster verwacht dat de bezoekers van het Dolfinarium daar wel het een en ander van zullen merken, maar ingrijpende scenes worden buiten openingstijden gedraaid. De productie is in handen van Dullaert & Dumas TV Producties.

bron telegraaf

Geef een reactie