Belgische duikster dood in De Nekker

Een 69-jarige vrouw uit Mechelen die met vrienden aan het duiken was in de plas van De Nekker, in Mechelen, is daar gisterennamiddag om het leven gekomen. Hoe het kon gebeuren is nog onduidelijk en zowel politie als parket proberen klaarheid te krijgen in de juiste omstandigheden van het ongeval.

Haar mededuikers zagen de vrouw plots boven drijven op het water. Ze haalden haar naar de kant en begonnen meteen aan reanimatie maar slaagden er niet in de levensgeesten terug op te wekken. Wellicht zal een autopsie de doodsoorzaak aan het licht moeten brengen. Ludwig Neefs, die in Mechelen een duikcentrum leidt en ook al honderden mensen een duikopleiding gaf ook in de Nekker-plas, sluit een decompressieziekte zeker uit. Daarvoor is volgens hem het water van De Nekker niet diep genoeg. Maar hij weet dat er honderd en een zaken als oorzaak kunnen zijn.

Hij stelt echter dat hier het meest voor de hand liggende een hartstilstand of hartaderbreuk is, al verkondigt hij dat niet voor de waarheid. Volgens hem kan het even goed om een paniekreactie gaan. ,,Er kunnen zoveel dingen meespelen. Een lijkschouwing zal dat moeten uitwijzen.

Maar stellen dat duiken op 69-jarige leeftijd gevaarlijk is, is dan weer het extreme. Er komen bij ons genoeg mensen van die leeftijd leren duiken. Als je gezond bent is duiken niet gevaarlijker dan over de straat lopen””, geeft Ludwig Neefs nog mee. Na het gebeuren werd hij wel door de verantwoordelijken van De Nekker op de hoogte gebracht dat er gisteren na het gebeuren niet meer mocht gedoken worden in de plas van De Nekker.

Geef een reactie