Duiker (80 jr) gered na halve dag op zee

Een 80-jarige harpoenvisser is zondag gered nadat hij een halve dag en een nacht in zijn wetsuit op de Atlantische Oceaan had gedobberd. De uit Cuba geëmmigreerde Ignacio Siberio was zaterdagmiddag, zoals hij dat bijna ieder weekend doet, aan het duiken voor de kust van Florida toen hij ontdekte dat zijn boot was losgeslagen.

Nadat hij zo’n vijf kilometer achter het vaartuig aan was gezwommen moest hij zijn poging dit nog te pakken te krijgen opgegeven. Siberio wist zich vervolgens aan een boei van een fuik vast te klampen en zich al watertrappelend warm te houden. Hij besloot zo op redding te wachten.

De kustwacht die inmiddels door zijn familie was gealarmeerd startte een zoekactie en vond wel, op zo’n 65 kilometer van zijn visplek, de boot maar niet de harpoenvisser. Voor het ergste werd gevreesd. Toen het licht werd besloot de 80-jarige de boei te verlaten en richting kust te zwemmen. Onderweg werd hij gevonden door een achterneef.

De bejaarde zegt zijn leven te danken te hebben aan zijn wetsuit en zijn goede conditie. Na zijn hachelijk avontuur werd Siberio onderzocht, maar hij hoefde niet in een ziekenhuis te worden opgenomen. De man bleek zo gezond als een vis.

bron fok.nl

Geef een reactie