Duikers stuiten op 2 gestolen auto’s

20 man sterk heeft de brandweer gisteren in de Rijn gezocht of daar iemand was verdronken. Gistermorgen kreeg de politie een melding dat er een auto in de Rijn zou liggen aan de Veerweg achter Norske Skog in Renkum. Sportduikers hadden deze auto zondagmiddag gevonden.En zijn geen lichamen in het water gevonden. Weltwee gestolen auto’s.De sportduikers waren op zoek naar een 53-jarige Renkumer, die sinds vorige week wordt vermist. Hij heeft in de nacht van woensdag op donderdag de echtelijke woning verlaten en sindsdien ontbreekt van de man ieder spoor.

Zijn echtgenote had een particulier duikteam en een hondenteam ingehuurd om naar de man te zoeken. De duikers stuitten op de auto en ook de honden bleven ter hoogte van de auto staan. Ook is een jasje aan de kant in het gras gevonden.

Nadat gistermorgen bij de politie melding was gedaan van de vondst van de auto, werd de brandweer gewaarschuwd, die een duikteam uit Wageningen en een uit Arnhem naar de Veerweg stuurde. De duikers hebben onderzocht of er iemand in de auto aanwezig was, maar daar was geen sprake van. Vervolgens is de auto door een bergingsbedrijf, samen met een boot van Rijkswaterstaat, op het droge gezet.

Daar concludeerden de duikers van de brandweer dat het kenteken niet correspondeerde met het kenteken dat zij onder water gezien hadden. Het bergingsteam ging opnieuw te water en vond een tweede auto. Ook deze auto bleek gestolen te zijn. Deze auto wordt geborgen wanneer de stroming van de Rijn is afgenomen.

Of het jasje iets met de gestolen auto’s te maken heeft, wordt nog onderzocht. “Maar het was zondag natuurlijk prachtig weer en het is heel goed mogelijk dat iemand aan de waterkant heeft gezeten en zijn jasje is vergeten mee te nemen”, zegt een woordvoerder van de politie. Volgens brandweer en politie worden er op deze plek in de Rijn vaker gestolen auto’s gevonden.

bron: de gelderlander

Geef een reactie