Duikinstructrice redt leven van duiker

REEUWIJK – Een amateurduiker die onwel was geworden bij het duiken in een van de Reeuwijkse plassen, kon dit weekend het leven worden gered door de toevallig aanwezig duikinstructrice Patricia Gerretsen-Schippers.

De man was op eigen gelegenheid met zoon en schoondochter naar de Reeuwijkse Plassen getrokken. Toen hij het water wilde verlaten, steeg hij te snel op en verloor het bewustzijn.

Gelukkig voor hem was juist op dat moment een team van de Reeuwijkse duikschool Keep Smiling Diving bezig met een oefening. Instructrice Patricia Gerretsen-Schippers: ,,De schoondochter rende op ons af met de vraag of wij zuivere zuurstof hadden. Toen we bij de man aankwamen, was er al schuimend bloed rond zijn mond. De ambulance was inmiddels natuurlijk gebeld, maar wij waren toch ruim tien minuten eerder ter plekke en hebben zo waarschijnlijk erger kunnen voorkomen.

De man is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis en heeft de nacht op de intensive care doorgebracht. Volgens Gerretsen bewijst het incident dat een duikschool aan de Surfplas – een wens van de Reeuwijkse – de veiligheid voor gebruikers vergroot. ,,Dan zitten we hier dag en nacht en kunnen we ingrijpen als zoiets zich weer voordoet

dckennemerland.nl
dirk
MARKUS81@CAIWAY.NL
leuke actie patries

Geef een reactie