Duikongeval in Oosterschelde

Zondagmorgen rond 11.30 uur ontdekte een duiker in de Oosterschelde bij Zierikzee op 15 meter diepte dat zijn flessen leeg waren. De man zwom meteen naar boven en raakte buiten westen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.
Van de Weyer Roland
RVDW@pandora.be
De eewig terukerende fout…Wij duiken niet met zuurstof, maar met perslucht.
Gelieve hier in de toekomst rekening mee te houden.

Roland van de Weyer
Duikschoolleider Triton
Belgie
Wolfgang
ww.speck@planet.nl
Heeft Roland niets beters te doen dan zes keer hetzelfde bericht te sturen??????
De eeuwigdurende fout is maar een klein foutje vergeleken bij de FOUT van de duiker: De manometer niet in de gaten houden!!!!!!!
eric
eric@duikerslog.nl
Beste Roland. Dat het merendeel van de duikers met perslucht duikt is mij uiteraard ook wel bekend. Dat de volkmond spreekt echter over zuurstofflessen en zo heb ik het stukje ook aangeleverd gekregen. Nou zal ik het zeker niet nalaten teksten te corrigeren, maar als ik daar het risico mee loop onwaarheden de wereld in te helpen, laat ik liever het zeer waarschijnlijke onjuiste feit staan dan maar klakkeloos aan te nemen dat deze duiker met perslucht het water in gegaan was. Hij had immers net zo goed nitrox of trimix gedoken kunnen hebben. Achteraf realiseer ik mij dat ik nog beter gewoon het woord zuurstof had kunnen verwijderen, en het gasmengsel in het midden had kunnen laten. Iig dank voor jouw correctie
Marco
mbloemendaal@yahoo.com
Jammer dat mensen alleen letten op taalfouten; en dat terwijl er van dit bijna ongeval zo veel te leren valt. Is er meer bekend over dit geval? Dook deze persoon met buddy? Instructeur? Duikcomputer?
Ik ben als relatief beginnend duiker altijd zeer in dit soort dngen geinteresseerd omdat ik hiervan hoop te leren.
Redacteur; ga zo door! Goed werk.
Marco

Geef een reactie