Duikpaviljoen bij wemeldinge

Wemeldingse recreatieondernemers kunnen aan de bak. De gemeenteraad velt dinsdag 28 juni haar oordeel over een recreatievisie waarin de nadruk wordt gelegd op de uitbreiding en verbetering van de toeristische voorzieningen.

Daarbij krijgen de huidige ondernemers voorrang om plannen in te leveren voor bijvoorbeeld de bouw van een duikpaviljoen, de ontwikkeling van nieuwe chalets, of een duikershotel. Zij dienen daartoe binnen een jaar na vaststelling van de visie met concrete plannen te komen, die vervolgens binnen drie jaar moeten worden uitgevoerd. Na afloop van die termijn krijgen ook buitenstaanders de kans om in Wemeldinge aan de slag te gaan.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle hebben, zo blijkt uit de voorgelegde visie, de ambitie om van Wemeldinge een duiksportcentrum te maken. Nu al weten hordes, met name Belgische, duikers de Oude Zeedijk tussen Kattendijke en Wemeldinge te vinden.

Schouder aan schouder schuifelen ze er de Oosterschelde in. Omkleden doen de recreanten naast de auto en na de duik zitten moeders, vrouwen en vriendinnen met een thermosfles koffie klaar.

Dat beeld gaat als het aan het dagelijks gemeentebestuur ligt, in de toekomst helemaal veranderen. Voor duikers moet er in Wemeldinge dan een duikpaviljoen staan met een restaurant, douches en kleedruimtes en een vulstation voor persluchtflessen.

Duikers zouden verder behoefte hebben aan een eenvoudige, robuuste accommodatie en die moet er dus ook komen.

Verschillende recreatieondernemers hebben inmiddels op de visie gereageerd. Zo laat villapark de Oesterbaai weten niets te zien in het plan om een nieuw receptiegebouw buiten het terrein neer te zetten. Dat gebouw zou dan mooi met een duikpaviljoen gecombineerd kunnen worden.

pzc

Geef een reactie