Familie van duiker houdt hoop

De tijd tikt in hun nadeel, maar opgeven doen de familieleden en vrienden van de in Egypte vermiste duiker Michel van Assendelft (52) niet. Ruim vijf dagen hebben ze al geen levensteken van de Hagenaar ontvangen, maar ze gaan er nog altijd van uit dat Van Assendelft zich binnenkort weer meldt. “We zitten vol goede hoop,” zegt Jean Pierre Barsoumian, woordvoerder namens de familie. ,,Er is weer een helikopter aan het zoeken en daarnaast zijn er ook nog veel bootjes op het water die naar de duikers uitkijken. Michel is een sterke vent, die altijd kalm blijft in geval van stressVan Assendelft raakte zaterdag met twee Russen en een Egyptenaar in de problemen tijdens een duiktrip bij het Elphinestone Rif in de Rode Zee. Ze zouden een haai zijn gevolgd en het rif zijn kwijtgeraakt. Een derde Russische duiker slaagde erin het vasteland te bereiken en alarm te slaan. ,,Van hem hebben we gehoord dat Michel er het beste aan toe was,’’ zegt Barsoumian. ,,Michel is een sterke vent. Gaat naar de sportschool, is in topconditie. Hij is waarschijnlijk bij die andere duikers gebleven om hen te kunnen helpen.”

Vriend en zakenpartner Erik Romijn kan zich daar iets bij voorstellen. ,,Michel is een heel innemende, behulpzame man. Hij overdenkt alles, doet geen rare dingen. Ik kan moeilijk geloven dat ze zomaar een haai achterna zijn gezwommen. En hoe kunnen vier duikers gelijktijdig zo in de problemen raken? Ik hoop dat ze ergens op een klein eilandje zitten te wachten op hun redding.

Familieleden van de Haagse duiker staan in rechtstreeks contact met alle hulpddiensten die ter plekke naar de vermisten op zoek zijn. Barsoumian: ,,We werken met een legertje de klok rond om alle informatie te vergaren. Daarbij krijgen we hulp van familieleden uit Duitsland en Amerika. De kans bestaat dat er op korte termijn iemand van ons naar Egypte afreist om de reddingsactie van dichtbij te volgen.

Van Assendelft, bioloog van oorsprong, runde tot 2000 een groothandel in kampeerartikelen. Nadat hij die had verkocht, bleef hij actief in de zakenwereld.

bron ad.nl

“jasperjasper@heidebrink.nlDe zoektocht is inmiddels officieel gestaakt.
zie nu.nl
Het is altijd weer moeilijk als een duiker verongelukt of vermist raakt.Ik wens de familie en vrienden erg veel sterkte met het verwerken.”

Geef een reactie