Zoektocht naar vermiste duiker hervat

De zoektocht naar de sinds zaterdag vermiste Nederlandse duiker in het Egyptische deel van de Rode Zee is weer op gang gekomen. Dinsdag werd de zoektocht op zee gestaakt. Nu wordt opnieuw met reddingsboten en een helikopter naar de duiker gezocht. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

De zoektocht naar de Nederlandse duiker, twee Russen en een Egyptische gids werd gestaakt, omdat er geen kans meer zou bestaan dat ze levend zouden worden teruggevonden.

De Nederlandse ambassade zet zich in om de duikers zo snel mogelijk te vinden. Zo is in opdracht van de Nederlandse ambassade in Caïro woensdag om 13.00 uur Nederlandse tijd de reddingshelikopter weer ingezet.

De Nederlander was zaterdag op duikexcursie ten noorden van Marsa Alam, zevenhonderd kilometer ten zuidoosten van de Egyptische hoofdstad Caïro. Een derde Russische duiker wist na uren zwemmen een dorpje ten noorden van Marsa Alam te bereiken.

Hij verklaarde dat hij de anderen was kwijtgeraakt in een gebied met veel koraalrif, hoge golven en haaien. Het contact met de boot waren zij kwijtgeraakt.

bron ad.nlroy smeets
roysmeets@hotmail.com
het blijkt maarweer eens dat er te snel gedacht wordt door vele aspirant duikers dat zij het wel kunnen.Ik zelf duik al vanaf 1968 en mag zeggen dat ik een beetje ervaren ben.Maar regelmatig zie ik nederlandse duikers die pas 1 jaar en brevet hebben ,duiken op plekken waar zij eigenlijk nog niet aan toe zijn.dit zie je ok heel vaak bij . russen ,italianen..en jappaners..Deze 4 zijn bij mijn ervaring slechtste duikers daar zij te snel met open water denken te kennen duiken.Als deze 4 duikers die vemist zij bij de Emperor Divers hadden gedoken was het waarscjnljk nooit gebeurt wat nu is gebeurt.Deze gaan nooit met onervaren duikers zo ver .Tevens zijn de opleidingen hier in nederland veel te snel met het geven van brevetjes.Dat is bv in belgien even wat anders.
HenkB
HenkB1@hotmail.com
Ben het (bijna) geheel met bovenstaande eens.
Meer verantwoordelijkheid bij een duikschool leggen is geen overbodige luxe.
Vraag me alleen af waarom er bij 9 van de 10 duikongevallen in NL altijd een Belg bij betrokken is. Het gaat er ook niet om hoelang je duikt, maar hoeveel duiken je maakt en waar.
Als je bijvoorbeeld 30 jaar duikt en alleen duikjes maakt in Egypte,lokaleplas of in en dat 10 x p/j, of 4 jaar duiken en dan 60 p/j in alle omstandigheden en landen.

Dimitri
diho@hifi.nl
Ls,

Is het bij iemand bekend bij welke duikschool de vermiste mensen gedoken hebben? Lijkt mij de moeite van het weten waard.

Dimitri
Dimitri
diho@hifi.nl
Ls,

Is het bij iemand bekend bij welke duikschool de vermiste mensen gedoken hebben? Lijkt mij de moeite van het weten waard.

Dimitri
henkB
HenkB1@hotmail.com
De duikschool was Beach safari in Marsa Alam.
Hoe lullig het ook klinkt ik hoop dat het inderdaad”was”.
Onverantwoordelijk om onervaren “duikers” mee te nemen met zulk slecht weer en moeilijke duikstek.
Uiteraard zijn de “duikers” ook zelf voor een groot deel verantwoordelijk.er staat beschreven in het AD wat er is gebeurd, voor zover het verhaal van de overlevende Rus klopt.

Geef een reactie