Haai sleurt Australische duiker mee

Een haai heeft woensdag voor de kust van Zuidoost-Australië een duiker gegrepen een meegesleurd. De politie, die een massale zoekactie is begonnen, vreest volgens Australische media dat het slachtoffer de aanval niet heeft overleefd. De aanval deed zich voor op twee kilometer uit de kust van Glenelg Beach bij de stad Adelaide.

Het is de tweede keer in acht maanden dat een haai bij Adelaide een mens doodt. In december werd een 18-jarige surfer door twee haaien verscheurd.

Een lokale haaiendeskundige zei tegen de zender ABC dat het waarschijnlijk niet om dezelfde haai gaat. “Bij aanvallen door haaien wordt er altijd gespeculeerd over kwaaie haaien of een haai die op het slechte pad is beland of een haai die smaak van mensen te pakken heeft”, aldus Andrew Fox. “Maar hier is nog nooit bewijs voor geleverd.”

bron: nu.nl
danielle van der Linden
daniellevdlinden@hotmail.com
Ik vind het altijd zo jammer hoe de toon van dit soort berichten wordt gezet. Iedereen weet dat haaien weleens mensen aanvallen maar dat dit meer een “foutje” is als iets anders. Er staat niet bij hoe dit is gebeurd. Voor hetzelfde geldt was dit iemand die aan het voeren was – een bezigheid die niet gestimuleerd zou moeten worden aangezien haaien dan mensen met voedsel gaan associeren- of was hij op de een of andere manier aan het uitdagen.
Door dit soort berichten blijven haaien een slechte naam houden terwijl het juist van die schitterende dieren zijn.
bla
bla@bla.nl
ben ik het helemaal mee eens!

Geef een reactie