Haai verwondt duiker in aquarium Sydney

Een Britse toerist had zich zijn avontuurlijke duik met haaien in een aquarium in Sydney heel anders voorgesteld. Een uithaal van een geschrokken haai na een stroompanne liet de Brit in shock en lichtgewond achter.De attractie, genaamd “Extreme Dive Shark”, geeft bezoekers de kans om gedurende dertig minuten te duiken met grijze haaien. Duikers betalen ongeveer 150 euro voor deze adrenalinestoot. De haaiensoort in kwestie staat bekend om zijn volgzaam karakter en valt normaal gezien geen mensen aan.

Toch sloeg het noodlot toe, toen plotseling de lichten in het aquarium uitvielen door een stroomstoot. De haaien wisten uiteraard niet wat hen overkwam en eentje was zodanig van zijn melk dat hij uithaalde naar de Britse toerist. De onfortuinlijke duiker hield er ettelijke schrammen op zijn hoofd aan over en mag zich nog gelukkig prijzen dat hij slechts lichtgewond uit het aquarium kon worden gehaald. Volgens ambulanciers die ter plaatse kwamen, bleef de man de hele tijd bij bewustzijn.

Na het incident werden de duiksessies stopgezet. De duikers die tijdens het ongeval in het aquarium aanwezig waren, inclusief het slachtoffer, kregen ter compensatie een voucher aangeboden om nogmaals gratis een sprong in het diepe te maken. Wie waagt het er nog eens op, vragen wij ons af?

bron: hln

Geef een reactie