Politie vraagt hulp in zaak dode duikers

De politie roept kijkers van het televisieprogramma Ter Plaatse op RTV Noord-Holland woensdagavond op zich te melden met tips. De twee duikers die in juni dood zijn gevonden in het Westelijk Havengebied, en van wie de politie de identiteit nog steeds niet heeft kunnen vaststellen, komen waarschijnlijk uit voormalig Joegoslavië.“Een gedeelte van de duikuitrusting die ze droegen, is gekocht in een winkel in Zagreb, Kroatië. De verkoper herinnert zich de mannen, die slecht Kroatisch spraken en daarom uit een buurland leken te komen.

De duiker die op juni het eerst is gevonden, had een “tribal”-tatoeage op zijn linkerbovenarm. De tweede duiker, die op 14 juni is aangetroffen in het water vlak bij de plaats waar de eerste duiker was gevonden, droeg een ring met de inscriptie “Sladjana 31-08-02”.

De recherche houdt er nog steeds ernstig rekening mee dat de twee “drugsplukkers” waren, die een partij onder een schip moesten uithalen. De duikers van het onderzoeksteam hebben echter onder de schepen in de omgeving geen drugs meer aangetroffen.

De politie roept kijkers van het televisieprogramma Ter Plaatse op RTV Noord-Holland woensdagavond op zich te melden met tips.

De eerste duiker is een blanke man van 1.89 meter lang en 102 kilo. Hij droeg een snor en een baard en had genoemde tatoeage. De ander was 1.80 meter lang en 93 kilo zwaar. Hij was kalend, met kort zwart/grijs haar.

bron: het Parool

Gerelateerde berichten

Geef een reactie