Iraanse duikers opgepakt

De Verenigde Arabische Emiraten hebben twaalf Iraanse duikers opgepakt in de buurt van het eilandje Abu Musa in de Golf van Perzië. De Iraanse duikers waren aan het werk bij een gezonken boot, toen zij werden gearresteerd Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekendgemaakt, melden Iraanse media. De arrestaties zouden een week geleden hebben plaatsgehad.
Volgens het Iraanse staatspersbureau ISNA beschouwt de Iraanse regering de arrestaties als “volkomen illegaal”.De duikers waren aan het werk bij een gezonken boot in internationale wateren, toen zij werden opgepakt door de kustwacht van de Emiraten.

Iran heeft met de Emiraten gesproken over de situatie, “om het misverstand op te lossen”. Inmiddels zijn de duikers bezocht door diplomaten van de Iraanse ambassade in de Emiraten. Iran werkt aan “de spoedige vrijlating” van de twaalf, die in goede conditie verkeren.

Eind maart arresteerde Iran zelf vijftien Britse marinemensen, die bijna twee weken lang werden gegijzeld. Volgens Iran bevonden de Britten zich in Iraanse territoriale wateren, wat volgens de Britten absoluut niet het geval was. Na hun vrijlating verklaarden de Britten slecht te zijn behandeld door de Iraniërs.

Bron:www.elsevier.nl

Geef een reactie