Sportduiker vermist op Grevelingenmeer

Op het Grevelingenmeer ter hoogte van Scharendijke wordt sinds dinsdagmiddag een Belgische sportduiker vermist. De 30-jarige vrouw uit Dendermonde kwam na een duik niet meer aan het wateroppervlak. Zoekacties met duikers, boten en een helikopter hebben niets opgeleverd. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt het ongeval en hervat woensdag het zoeken met behulp van sonarapparatuur en een dregteam.De Waterpolitie ontving om 12.15 uur de melding dat vrouw vermist werd. Het slachtoffer was met zeven andere leden van de duikclub uit Dendermonde naar Scharendijke gekomen om te duiken. Twee aan twee gingen de duikers naar beneden. Na enkele minuten kwam de begeleider van de vrouw alleen aan het wateroppervlak en meldde dat ze onder water het contact met elkaar hadden verloren. Even later werd alarm geslagen.

Duikers van de brandweer en sportduikers hebben tevergeefs gezocht onder water. Op het meer hebben boten van de brandweer, de reddingsbrigade en de duikers zonder resultaat het gebied afgezocht. De helikopter van het KLPD heeft het gebied vanuit de lucht bekeken.

De waterpolitie gaat donderdag voor de derde dag op het Grevelingenmeer bij Scharendijke zoeken naar een vermiste
Belgische duiker. De 30-jarige vrouw uit Dendermonde is sinds dinsdagmiddag spoorloos.

Met duikers, boten en een helicopter is naar haar gezocht, zonder
resultaat. Woensdag zette de waterpolitie bij de zoekactie
ondermeer sonarapparatuur in, waarmee de zeebodem wordt afgetast. De waterpolitie gaat er vanuit dat de vrouw niet meer leeft

Geef een reactie