Lichaam Belgische duikster gevonden

Het lichaam van de sinds dinsdag vermiste Belgische duikster is vrijdagavond gevonden en geborgen. Dat heeft een woordvoerster van de KLPD vrijdagavond bekendgemaakt. De Koninklijke Marine had eerder op een dag een scan van een deel van het Grevelingenmeer gemaakt, waar de duikster was verdwenen. Hierdoor kon zij gevonden worden.De overleden vrouw werd nagenoeg in hetzelfde gebied aangetroffen als waar zij ook te water was gegaan, op een diepte van ongeveer 20 meter. De 30-jarige vrouw uit Dendermonde was dinsdag met zeven anderen naar gekomen om te duiken. Twee aan twee gingen de duikers naar beneden.

Na enkele minuten kwam de begeleider van de vrouw alleen naar het wateroppervlak en meldde dat ze onder water het contact met elkaar hadden verloren. Sindsdien zochten diverse hulpverleningsinstanties naar de duikster met helikopters, sonarapparatuur en duikers.

Nadat donderdag de civiele middelen waren uitgeput, werd de hulp ingeroepen van de Koninklijke Marine. Waarom de duikster niet naar het wateroppervlak heeft kunnen komen, is nog niet duidelijk.

bron: telegraaf.nl

Geef een reactie