Kempervenner meerval 2.3 meter

De Nederlandse krant De Telegraaf meldt dat in de Brabantse Kempervennen een meerval zit die twee á  drie eenden per dag opeet. De meerval heeft de bijnaam “Big Mama” gekregen. Het beest zou het grootste exemplaar in Europa zijn.

De vis heeft een lengte van 2,30 meter. Sinds het dier regelmatig het nieuws haalt, spoeden monsterwatchers zich naar Kempervennen om een glimp op te vangen van de gigameerval.

De meerval verbergt zich in een duikmeer dat tot 22 meter diep is. De plaatselijke duikschool probeert zijn terrein tegen indringers te beschermen, maar moet toch toegeven dat er “s nachts vissers opduiken die de meerval aan de haak proberen te slaan.

De duikers gaan nog steeds het water in. Af en toe zien ze het beest. Volgens de duikclub leidt dat soms tot paniek. Dat is nergens voor nodig, want de meerval eet geen mensen. Hij lust wel kleine honden en eenden.

Volgens bioloog Jean Henkens van CenterParcs heeft de meerval deze ongekende omvang kunnen bereiken vanwege de goede en constante waterkwaliteit, voldoende voedsel en voldoende rust.

Bron: Het Belang van Limburg

Geef een reactie