Kerstboom 17 meter onder water

Een duikvereniging in Wijchen bij Nijmegen heeft zondagochtend op 17 meter onder de waterspiegel een kerstboom opgezet. De kerstboom is vanwege de hoge druk versierd met massieve golfballetjes van een nabijgelegen golfbaan, die massaal door duikers op de bodem van de plas worden gevonden. De kerstboom staat in het onderwaterhuis van de vereniging, een omgebouwde zeecontainer op de bodem van recreatieplas Berendonck.

Het onderwaterhuis is een omgebouwde zeecontainer, voorzien van perslucht en verlichting. Zo kunnen mensen er zonder luchtflessen vertoeven. Een intercomsysteem en een camera zorgen voor een veilig contact met de bedieningsruimte aan wal.

De operatie duurde al met al een half uur, waarbij acht duikers de kerstboom aan een touw naar beneden loodsten. Het is niet de eerste keer dat er een kerstboom in het huis staat: ook enkele jaren geleden sierde een kerstboom het huis op de bodem.

Die bleef toen een half jaar in goede staat, waarschijnlijk door de constante lage temperatuur en de hoge luchtvochtigheid. Er passen ongeveer acht personen tegelijk in het huis. Ook bezoekers van buiten de vereniging zijn er welkom, maar zij moeten wel over de juiste duikbrevetten beschikken.

bron: nu.nl

Geef een reactie