Elburger duikclub is onvindbaar

Een duikclub uit Elburg kan een rekening verwachten voor de schoonmaak van recreatieplas De Markte in Berkum. De duikers legden zonder toestemming een kunstmatig “rif” aan in de plas met onder meer computers, verkeersborden en zelfs een brommer. Er is echter een klein probleempje, want waar moet de rekening naar toe?
“Er is hier maar één duikvereniging bekend en dat is die van de brandweer”, zegt Martine van Loon van de gemeente Elburg. “We zijn plat gebeld door mensen die zich afvroegen wat het duikteam van de brandweer bezielde om al die rotzooi in de plas te gooien. Maar de brandweer oefent helemaal niet in die plas. Het is ons een raadsel wie die duikers dan wel zijn.”

Ook andere bronnen hebben geen idee wie de duikers zijn, die door de Zwolse duiker Arnold Bruchem werden geïdentificeerd als “Duikteam Elburg”. De wijkbeheerder in Berkum is hoe dan ook “not amused”. “Je gaat duiken om vissen en planten te zien, lijkt mij. Niet voor een brommer, waar geen plant op wil groeien.” Bovendien was het rif niet van gevaar ontbloot, vindt Tieke. “Je zal maar van een vlotje in het water duiken en op zo’n verkeersbord knallen.”

Bron: de stentor

Geef een reactie