Zwembad omgebouwd tot duikaquarium

Zwemmers en duikers kunnen sinds kort heel wat opsteken bij een duik in het zwembad van De Kempervennen in Westerhoven. De zoutwateraquaria met koraal, haaien en tropische vissen die in een deel van het bad door onderwatervensters bekeken kunnen worden, zijn voorzien van allerlei vormen van educatief materiaal.
Dat is gebeurd bij een opknapbeurt van het tien jaar oude zwembad. Zo liggen er in de aquaria verschillende bijzondere schelpen. Die zijn ter beschikking gesteld door Schiphol, waar ze door de douane in beslag zijn genomen als illegale souvenirs.

Op deze manier worden zwemmers onder meer geïnformeerd over de kwetsbaarheid van koraalriffen, over welke schelpen je op vakantie beter niet kunt kopen als souvenir en welke vissen je beter niet kunt eten, omdat ze met uitsterven bedreigd worden.

Het Westerhovense recreatiepark is voor dit project een samenwerking aangegaan met het Wereld Natuur Fonds. Het doel is bezoekers ervan te doordringen dat de zeeën en het leven in die zeeën beschermd moeten worden.”

Geef een reactie