Kreeftenstroper betrapt door waterpolitie

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten uit Hansweert heeft maandag aan de zeedijk bij Dreischor een 32-jarige man uit Wolphaartsdijk betrapt bij het stropen van kreeften en platte Zeeuwse oesters. De man werd aangehouden toen hij met een net met kreeften en oesters uit het grevelingenmeer kwam.

De agenten van de Waterpolitie surveilleerden per auto toen ze onder aan de dijk een verlaten auto zagen staan. Omdat ze vermoedden dat deze mogelijk van een duiker kon zijn bleven ze in de buurt. Even later zagen ze de verdachte in snorkeluitrusting uit het water komen. Hij had een net in zijn handen. Toen de agenten naar de man toe liepen gooide hij snel het net weer terug in het grevelingenmeer. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau te Hansweert. Het net werd later door de politie opgedoken.

In het net bevonden zich 12 kreeften en 23 platte Zeeuwse oesters. Op grond van de Provinciale Milieu Verordening Zeeland is het verboden kreeften en oesters te vangen en te vervoeren. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. De snorkeluitrusting en het net werd in beslag genomen.

Geef een reactie