Minionderzeer voor particulieren

Wie al een luxe jacht heeft en is uitgekeken op zijn waterscooter, kan voor het ultieme James Bond- of Kuifjegevoel terecht in Breda. Het nieuwste snufje op watersportgebied: een privvéduikboot. Ook voor de iets minder bedeelde rich and famous.Marketing-manager Tamara Smit van het Bredase Uboatworx in de consumentenduikboot C-Quester. “Het is een andere manier van duiken.” Ze bestonden al wel, eenpersoonsduikboten. In de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Duitsers ze. Kuifje had er één en het schijnt dat de KGB zich ook wel eens van zo’n vaartuig bediende. Ook in de offshore-industrie worden kleine duikbootjes gebruikt. Maar toen Bert Houtman van Uboatworx op zoek ging naar een consumentenduikboot, kon hij nergens een fabrikant ontdekken. Wel was er een Canadese uitvinder met een ontwerp en een prototype, maar een bedrijf was daar nooit uit voortgekomen. Houtman ging drie jaar geleden aan de slag met het ontwerp van de Canadees.Het resultaat is de C-Quester, de ultieme natte droom van menig jetsetter.

Het uiterlijk van de boot is nog het best vergelijken met een vliegende schotel. Er is net genoeg ruimte voor één persoon (een tweezitter is in ontwikkeling). Die persoon mag dan niet langer zijn dan 1.95 meter en niet zwaarder dan honderd kilo, anders komt drijfvermogen en stabiliteit in het geding.De C-Quester is puur bedoeld voor de fun. “Het is een andere manier van duiken”, zegt marketing-manager Tamara Smit. Klanten zijn de echte duikfreaks, maar vooral mensen die alles al hebben en toe zijn aan een nieuwe gadget.

Smit: „Het is speelgoed voor grote jongens. Om het James Bond- en Kuifjegevoel mee te beleven. Een jongensdroom.“Om die droom te beleven moet de James Bond in spe een bedrag van ten minste 60.000 euro neertellen. Een tweepersoons C-Quester is er voor 90.000 euro. En daarmee is het volgens Smit een “relatief goedkoop” speeltje.

bron bndestem

Geef een reactie