Nieuw record onderwaterstrijken

Een groep van 72 duikers hebben onder water de strijk gedaan. Het opmerkelijke spektakel was meteen ook goed voor een vermelding in het Guiness Book of Records. Bij de vorige beste prestatie gingen zeventig deelnemers kopje-onder om de strijk te doen. De duikers stapten met een strijkplank onder de arm en een strijkijzer in de aanslag naar het water, meldt Geelongadvertiser. Wandelaars op het strand keken verbaasd toe. De jongste deelnemer, Janda Penny was tien en de kleindochter van Debbie Azzopardi, die het evenement organiseerde. Ze zei dat ze het plekje St Leonards uitgekozen had omdat het er zo rustig is.

De recordpoging liep niet van een leien dakje. Sommige duikers hadden moeite om hun strijkplank onder water te houden en daarbij mochten ze ook hun strijkijzer en kledingstuk niet verliezen. Tom O””Conner zwom tussen de deelnemers en ging af en toe eens piepen onder water. Hij wilde er zeker van zijn dat ze allemaal kopje-onder bleven en wel degelijk het record scherper stelden.

Een agent op de pier hield ook een oogje in het zeil. Hij zag er ook op toe dat ze alle 72 gelijktijdig onder water waren. Toen de poging geslaagd was, gingen de duikers opnieuw aan land met hun strijkplak onder de arm. “”Het is ons gelukt, we hebben het record, ik ben zo blij voor Australië””, kraaide Azzopardi van de pret. Het evenement bracht ook geld in het laatje voor een organisatie die zich inzet voor het behoud van waterwegen en riffen.

hln.be

Geef een reactie