Zoektocht naar vermiste duiker gestaakt

De zoektocht naar een vermiste duiker in de Oosterschelde bij Sint Philipsland is zondag rond 16.00 uur gestaakt. De politie en brandweer waren al uren aan het zoeken naar een 30-jarige man uit België, die door zijn duikvrienden sinds 10.45 uur vermist was.De zoektocht gaat maandag verder, zo liet een woordvoerster van het Korps Landelijke Politiediensten weten. Eerst moeten de hulpverleners een plan van aanpak maken voor de verdere zoektocht vanwege de diepte en de stroming op de plek van vermissing.

Zondag zetten de hulpdiensten boten, duikers en een helikopter in. Het scheepvaartverkeer werd tussen 12.00 en 14.30 uur stilgelegd, maar is inmiddels hervat.

Vorige week kwam in Ouddorp een 57-jarige duiker uit Oostvoorne om het leven. De man gaf onder water aan dat hij zich niet lekker voelde, waarna de duikers terugkeerden naar de oppervlakte. Daar is de man nog gereanimeerd, maar het mocht niet meer baten.

Volgens eerdere schattingen van de Nederlandse Onderwatersportbond gaat bij een op de 10.000 duiken iets mis. Daarbij telt de bond ook de incidenten mee,waarbij het alleen gaat om bijvoorbeeld verstuikte enkels en materiaalproblemen. Elk jaar sterven enkele duikers tijdens de beoefening van hun sport.

bron: telegraaf.nl

Zie ook spitsnieuws.nl

Geef een reactie