Te klein trimvest oorzaak ongeval Loth

ALKMAAR-De 34-jarige sportduiker Ilco Loth uit Den Helder, die half augustus tijdens het uitoefenen van zijn sport in recreatiegebied Geestmerambacht nabij Alkmaar om het leven kwam, is waarschijnlijk verdronken doordat hij een verkeerde duikuitrusting droeg. Dat heeft de Koninklijke Marine vandaag na uitvoerig onderzoek geconcludeerd.

Loth was 12 augustus samen met een vriend gaan duiken en kwam in de problemen. Zijn duikpartner wist boven te komen, maar Loth bleef onder water. Na een zoekactie wisten duikers van de marine het lichaam van Loth op 15 augustus te bergen. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat met zijn duikapparatuur niets aan de hand was.

De meest waarschijnlijke oorzaak is dat Loth een te klein trimvest droeg. Daarmee kan een duiker in geval van nood lucht onder de kleding pompen, waardoor hij naar boven drijft. Uit onderzoek naar de duikuitrusting is gebleken dat het totaalgewicht van duiker en loodgordel niet in de juiste verhouding stond tot het draagvermogen van het trimvest, aldus een woordvoerder van de politie.

bron: Noordhollands dagblad

Geef een reactie