WNF zet verantwoorde vis op viswijzer.

Meer dan zeshonderd mensen waren zondag aanwezig bij de aftrap van de “verantwoorde vis-campagne” van het Wereld Natuur Fonds (WNF). De aanwezigen vormden een “rood, levend hart” op het strand van Zandvoort. De natuurorganisatie wil met de campagne aandacht vragen voor de schoonheid van het leven onder water en de bedreiging hiervan door overbevissing en bijvangst.

Wist u, dat we niet meer alle vissen onbeperkt kunnen eten? Dat sommige vissen zo overbevist zijn dat ze dreigen uit te sterven? Die vissen kunnen we eigenlijk veel beter een tijdje niet eten, ze lekker laten zwemmen en zorgen dat de populatie zich herstelt.

Wist u ook, dat er nog genoeg vissen zijn die we wél met goed geweten kunnen eten? De vraag is alleen: wélke dan? Kunnen we nog paling eten? En hoe zit dat met die lekkere haring bij de viskraam? Is gekweekte zalm wel milieu-
vriendelijk?

Op deze en andere vragen, kunt u op deze site de antwoorden vinden. Goedevis.nl wil consumenten en ondernemers in de visketen informeren, stimuleren én inspireren om te kiezen voor vissoorten die niet overbevist worden of die op een milieuvriendelijke manier worden gekweekt.

Stichting De Noordzee, initiatiefnemer van Goede Vis, beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Zij hebben een groene, oranje of rode kleur gekregen. Vis met een groene beoordeling is Goede Vis. Zie in de Online Visgids welke vissen dit zijn!
De campagne moet visliefhebbers er op wijzen dat ze kunnen helpen door duurzaam gevangen vis te eten. Informatie hierover is te vinden in de VISwijzer, ontwikkeld door de Stichting De Noordzee. De VISwijzer zal de komende weken in een oplage van 2,7 miljoen stuks verspreid worden via een aantal kranten en bladen

bron goedevis.nl en wnf

Geef een reactie