Zeehondje in Leidse gracht

Een jonge zeehond dook vrijdagmiddag op in een Leidse stadsgracht. Het dier zwom vrijdag rustig in het water van de Oude Singel/Oude Vest toen het wilde uitrusten. Het zeehondje klom op een steiger ter hoogte van jazzcafé The Duke waar het meteen veel bekijks trok. De gealarmeerde Eerste Hulp bij Zeezoogdieren ontfermde zich over het overigens gezonde, maar sterk vermagerde dier. Susanne Chrispijn van Eerste Hulp bij Zeezoogdieren: “Ik heb hem medicijnen gegeven via een sonde in z”n maag en maatregelen genomen tegen eventuele uitdroging”, vertelt ze. De EHBZ is een initiatief van zowel de zeehondencrêche Pieterburen als het Dolfinarium in Harderwijk. De vrijwilligers vangen aangespoelde zeezoogdieren op langs de Noordzeekust.

De Leidse zeehond is vrijdagavond op transport gegaan naar Pieterburen. Bij de Afsluitdijk zal de mand waarin het dier ligt, worden overgedragen aan medewerkers van de Friese zeehondencêche.

Leiden ligt vlakbij Katwijk en dat ligt aan zee. Vermoedelijk is het diertje via allerlei binnenwateren landinwaarts is gezwommen en zelfs een sluis is gepasseerd.

bron: telegraaf

Geef een reactie