Steve Irwin gedood tijdens duiktrip

De Australiër Steve Irwin, wereldberoemd als The Crocodile Hunter, is maandag tijdens het duiken overleden. Hij is door een pijlstaartrog gestoken. De 44-jarige Irwin was in het noorden van de Australische staat Queensland om opnames te maken voor een documentaire over het Great Barrier Reef, een langgerekt koraalrif voor de Australische noordoostkust.

Steve Irwin, wereldberoemd als krokodillentemmer Volgens de Australische krant The Sydney Morning Herald is The Crocodile Hunter in zijn borst gestoken. Hij zou daarna zijn overleden aan een hartstilstand. Zijn team vroeg om medische hulp, maar Irwin was waarschijnlijk op slag dood. Opmerkelijk, want pijlstaartroggen zijn niet vaak dodelijk. Waarschijnlijk stak de rog hem in het hart.

Croc Irwin werd wereldberoemd met zijn televisieprogramma over krokodillen, en dan vooral door zijn enthousiasme (bekijk een fragment). Maar het programma, dat in 1992 voor het eerst werd uitgezonden, maakte van Irwin vooral een nationale held in Australië.

Hij kreeg prijzen omdat zijn televisieoptreden Australië populair maakte bij toeristen, maar hij zette zich ook sterk in voor de Australische natuur: hij bouwde zijn reptielenpark uit tot Australia Zoo, een groot natuurpark.

The Crocodile Hunter laat een vrouw en twee kinderen achter: Terri, Bindi Sue Irwin (8) en Robert (Bob) Clarence Irwin (3). Bob was in 2004 nog het middelpunt van een schandaal rond zijn vader. Met Bob op de arm en een dode kip in zijn hand voerde The Crocodile Hunter in zijn Australia Zoo een krokodil. Toeschouwers schrokken, maar natuurlijk bleven vader en zoon ongedeerd.

Bron: www.elsevier.nl
sven
sven-bigboy@hotmail.com
heel erg

Geef een reactie